Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine och mozzarella med spagetti och parmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen
Skär auberginen i grova bitar, strö över salt och lägg i en sil att vätska av ungefär en halvtimme. Nu när det finns så mycket härliga grönsaker av alla de slag i torgstånd och grönsaksdiskar tycker jag du ska passa på att göra en härligt färggrann, vitaminkryllande ratatouille
Servera såsen med koktpasta, gärna i en djup tallrik så att mycket sås får plats. Jag fastnade för en burk tapenade gjord med paprika, aubergine och squash
Under sådana dagar undviker jag alltså alla dessa uppenbara kolhydrater som exempelvis finns i bröd, potatis, pasta, ris, bulgur, couscus, och i möjligaste mån all fett
Servera till nykoktpasta, som tillbehör till en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
Servera med pasta eller dinkel, basilika och riven parmesanost. Jag har lagat flera varianter på köttfärssås och k*ttfärssås förut i Crock Pot men den här versionen seglar upp till en avfavoriterna
-) Pastalådan blir härligt saftig och trådig av osten när man tar för sig av den. I fredags på landet blev det medelhavsinspirerat på alla håll och kanter
Bebisens ratatouille kan du mixa för att få bort större bitar, servera sedan med t ex kokt quinoa eller ris, eller kanske som en sås till pasta och frikadeller till exempel
Blanda den koktapastan med såsen direkt i traktörpannan/grytan. Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först