Visst är det skönt med lediga dagar som man får bestämma (nästan) helt själv över men jag mår bra av att ha rutiner och när man väl jobbar igen så är det så mycket trevligare när det blir fredag
Häll i skinkan och smaka av med salt och peppar. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
Tillsätt sköljd, hackad basilika och toppa medmozzarellabitar. Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Häll över de uppvispade äggen och toppa gratängen med skivad mozzarellaost. Häll av pastan i ett durkslag och blanda den därefter med grönsakerna i gratängformen
Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanostoch sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar
Smaka av med salt, om det ens behövs, och svartpeppar. Strimla bacon och riv osten. Koka upp rikligt med vatten till pastan som kokas någon halvminut kortare än vad som står på paketet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.