Att göra egen mysli är väldigt tacksamt. Det blir kanske inte så mycket billigare än i butik, men mycket godare och utan vare sig palmolja eller konserveringsmedel
Underbart att få börja dagen med kall yoghurt blandad med lite ljummen mysli. Viktigast är ju att frukosten går snabbt att göra, och att den är mättande samt innehåller bra med energi
Ljumma vatten med olja, honung, saffran och kanel och blanda. Att den här riktigt lyxiga och läckra myslin, som jag rostat med både saffran och kanel muntrar upp, ja det törs jag nästan utlova
Quinoa - finns som hela gryn, flingor, mjöl - och även puffade till mysli. Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Då åt vi - förutom bl a kokosjordgubbssmoothie och nygjord mysli - även de här pannkakorna. Den som vill slå på stort kan ringla lite flytande honung eller ljus agavesirap över också
Jag brukar blanda det i mysli. Tillsätt olja och honung, nyponmjöl, chiamjöl, hampafrön, pumpakärnor, canihuafrön samt russin och berberis, och kör igång maskinen på lågt varvtal
Du kan dricka mjölkkefir eller äta den som en yoghurt, till exempel medmysli och färska bär. Tacksamt nog är fermenterade livsmedel lätta att laga själv hemma
Förutom lunchen, har vi gjort egen mysli, kakaobollar och mannen har en bulladeg på jäsning. Blanda alla torra ingredienser i en långpanna och häll på olje-vatten-honungblandningen