Ganska dyrt att köpa, men nu har jag äntligen fått lära mig att göra egna. När blommorna torkat är det bara att fylla en glasburk till hälften med dem och hälla på renat brännvin eller annan 35-40 % sprit ända upp, sätta på locket och låta stå i rumsvärme i 1 månad. Sedan är det bara att sila av och ta en dos med 40 droppar i ett halvt glas vatten så fort man känner en förkylning i antågande
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Allmänt, Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf den. Vill man kan man med fördel pimpa upp granolan med torkad frukt som russin, aprikoser eller dadlar och får då en lite sötare variant
Äter mest hårt bröd eller finn crisp nu ett tag. Denna granola / musli vill jag göra någon dag. Så om jag gör lite goda flingor/musli så har jag lite fler alternativ till frukost
Lägg blommorna i en stor skål eller kastrull. · Koka upp vatten och socker. att göra saft av blommorna. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
Lita bakformar och en kavel så är aktiviteten för förmiddagen klar. Vi gör en rejäl sats och färgar med de karamellfärger som vi har hemma för tillfället
Ställ blandningen i förslutet kärl med jäsrör/vattenlås(se bild) i ett mörkt och svalt hörn. (Kanske ca 2 veckor senare) 1000 gram Saft eller juice of your choice. 240 gram Strösocker (Egentligen vilket socker som helst)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.