Gryta. Servera grytan tillsammans med surkål en klick crème fraiche, varmt. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min. 68 g 300 gram vegetarisk färs
Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander
Men jag lagade en vegetariskmarockansk gamilla. Till skillnad från en TAGINE som egentligen åsyftar på självaste grytan - så kokar man då denna likartade rätt i en kastrull, då heter den gamilla
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Marockanskkikärtsgryta är en kryddig, vegetariskgryta. Veckans matsedel kommer lastad med fem middagstips – allt från kycklingsallad och kikärtsgryta till pastagratäng och en vegetarisk grillmiddag
Inte den finaste bilden men åt en så himla god kycklinggryta i lite marockansk anda till middag. Gör rätten vegetarisk genom att ersätta kycklingen med en större mängd kikärtor