Rör ner citronskal, kikärtoroch persilja. Skölj kikärtornaoch låt rinna av. Servera med bröd. Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung ochcitronsaft i en gryta
Skiva löken och bryn den i rapsoljeblandningen på medelvärme. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt med vitlök och en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Härliga smaker från rosmarin och surt och sött från citronoch honung
Det är ett väldigt enkelt recept men samtidigt så gott – kyckling medcitronoch persilja. Jag äter kycklingen tillsammans med potatis till lunch men om du vill äta färre kolhydrater, så är en fräsch sallad med oliver, fetaost, pumpsfrö och lite olivolja över, riktigt gott
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Servera till baconlindad kyckling, råris och en god sallad. Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Tack för alla recept och tips på vad jag kan göra medcitron. kryddor, jag använde mig utav salt, tatli biber och timjan men du kan ha vanlig svartpeppar om du vill det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.