Vänd musslorna i sesamfröna. Ringla runt om pilgrimsmusslorna och servera med salladslöken. Leif Mannerström rekommenderar att dricka Torrontés från Argentina, ett lätt, friskt och blommigt vin till musslorna
Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna
Rödvinssåsen är Leif Mannerströms fantastiska recept och innehåller. Nu hade vi turen att kunna åka till en bra saluhall och köpa pilgrimsmusslor fortfarande i sitt vackra skal
Även den här från Leif Mannerströms Skaldjur. Låt vätskan koka in innan du lägger på musslorna. Jag gjorde inte det och fick sedan koka musslorna lite för länge (tack och lov blev de inte sega)
Receptet kommer från ”Mannerströms skaldjur (Prisma) av Leif Mannerström. Rengör musslorna väl och släng sådana som inte stänger sig när man knackar på dem eller som är trasiga
Musslor med pommes frites (Moules frites aka Moules marinieres). Blåmusslor är en fantastisk råvara som vi har gott om men som vi inte utnyttjar så mycket som vi borde
Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persiljan och strö över krutongerna