Tillsist lägg upp pommesfrites och servera till musslornamed majonäs. Börja med att skrubba musslorna och kasta alla som är sönder eller inte sluter sig
Börja med att rensa musslorna, slänga trasiga och döda osv. Avnjut med ett gott vitt vin. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott
Börja med att skrubba musslorna väl under rinnande vatten. Servera med ljus baguette (smaksak, men jag tycker det passar bättre med ljust), vi hade räkor till och aioli
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Hacka lök, vitlök och morötter som du fräser i en kastrull på hög värme (bränn inte) och lägg i musslorna, på med lock ett par minuter och skaka kastrullen några gånger, kom ihåg att det ska vara hög värme
Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Lägg sedan dina pommes på ett galler och in med dem i frysen i ungefär en timma. Först och främst då, jag har skrivit att det är mjölig potatis som gäller, men jag har gjort med fast potatis också, och det fungerar absolut det också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.