Två egengjorda sillar blir det denna julen. Det här receptet kommer ifrån Leif Mannerströms bok Husmanskost men jag har ändrat litegrann, inte mycket dock
Pilgrimsmusslor har alltid varit en favorit hos mig, tycker att smaken är jättegod och att när man steker dem ganska hårt så blir det en slags karamellig yta som blir väldigt god
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Skala och skär lök och morot i stora bitar. Lägg i alla kryddorna samt ansjovisspadet. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor
Rör i mjölet, blanda ordentligt och späd sedan med vätska under vispning. Sila såsen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 424 2 paket lutfisk
Vi valde sesampanerad fläskytterfilé den här gången. Här har jag fräst svamp och lök i färdigköpt aromsmör Café de Paris som sen tillsammans med körsbärstomater blandas med kokt tagliatelle, grädde och så riven västerbottenost på toppen innan det gratineras
det är ju Leif Mannerström vi talar om här. Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer
Skala och skär lök och morot i stora bitar. Lägg i alla kryddorna samt ansjovisspadet. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.