~Neta & Peppe~. De hade premiär hos oss på vårt senaste julbord men även om receptet är från Mannerströmsjulkokbok så har vi hunnit med några omgångar till av dem sedan dess och senast nu ikväll
Jag hittade ett recept i Leif Mannerströmskokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Blanda i senap, persilja och salt & peppar. Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Antal portioner. 4Ingredienser. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här
Mannerströms recept med kyckling är några av mina favoriter. 4 kycklingfiléer4 skivor parmaskinka8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)Färsk basilika (hel & hackad)1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)2 schalottenlökar (finhackade)2 vitlöksklyftor (finhackade)1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)1 burk krossade tomater1 dl vitt vinSalt & PepparOlivoljakycklingbuljontärning1 dl vattenSkiva ett hack i mitten av kycklingfiléerna
Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Mycket godare än vår Svenska variant fiskbullar. Jag minns med fasa de svampiga fiskbullarna på burk, som jag fick som barn av en Faster som skulle vara barnvakt
Gör små fiskbullar av smeten och stek dem på låg värme. Finhacka löken och fräs den snabbt. Lägg det samt övriga ingredienser i en mixer och mixa ihop det snabbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.