Majrovan är ganska mild i smaken och gör sig både rå som kokt eller stekt. Då kokt. Säg är det inte dags för ett återupplivande av majrovans storhetstid nu då
Om du ska laga den här rätten till en festmåltid som du vill förbereda gör du rotfrukterna någon dag i förväg och tillagar de så de är i princip klara, du kan låta dem vara en bit från genomkokta så de blir perfekta när du värmer upp dem på dagen för serveringen
Förbered alla grönsaker och som sagt använd det du själv tycker om, i min version hade jag kokt mandelpotatis, råstekta morötter, råa rädisor, kokt savoykål, kokt kall majrova, gräslök
Koktemajrova och gul paprika i päroncider, ytterst passande till korv. Ev kokt potatis. Engelska korvar med majrova och gul paprika bräserade i päroncider & gräddeIngredienser, 4 pers. Fyra grovkorniga korvar med smak av salvia och äpple, eller liknande2 majrovor1 gul paprika1 gul lök2 dl päroncider1 dl gräddeVitpeppar från kvarnÖrtsaltEv kokt potatisGör så här. * Stek korvarna utan fett i gjutjärnspanna på medellåg värme tills de fått önskad färg, ca 15-20 min* Skriva lök, paprika och majrova* Fräs i en annan panna majrova, lök och paprika på medelhög värme tills de fått lite färg* Häll på päroncider och sjud långsamt ca 10 minuter* Avsluta med att hälla på grädde och vitpeppra, örtsalta rikligt* Koka ett par minuter till* Servera, ev med kokt potatis om ni vill ha kolhydraterLev väl/Husmor 2 majrovor
Servera med kokt potatis. Skala och skär majrovan i mindre bitar. 1 st majrova. Koka kycklinglåren i buljongen tills köttsaften är ofärgad, ca 20 minuter
Den som vill serverar kokt potatis till. Den långsambakade torskryggen har här fått sällskap av fänkål och majrova samt tomat och ett brynt smör med smak av citron