Så vikokadesaft på förra årets skörd. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med litemindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Så vikokadesaft på förra årets skörd. Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Häll bär och vatten i en tjockbottnad kastrullkoka upp. koka egen saft -. koka egen marmelad -. Mosa bären genom att pressa dem mot kastrullen med en hålslev eller liknande
Om den svalnat kan du i stället värma gelatinet med lite av blandningeni ett litet kärl (typ ett decilitermått eller halvlitermått) över en kastrull med kokande vatten tillsgelatinet lösts upp
En av våra ”närboende” gav oss en flaska förra veckan samt även receptet, det var en svart vinbärsjuice som skall intagas ur ett litet glas varje morgon