Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt ochsaft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
På helgerna lyxar vi alltid till det med bananpannkakor till frukost. Det fick bli en härlig blandning av jordgubbar ochkörsbär, vilket blev hur gott som helst
Låt sedan kakan svalna och stjälp upp den på en tallrik. Vädret är verkligen på topp. Idag bakade jag en rabarberoch jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut
Här ska ni få receptet på den glutenfria körsbärstårta jag bakade i förgår. Jag dricker mitt kaffe och knaprar fröknäcke med ost och lever fortfarande på efterdyningarna från en helmysig kväll hemma hos Christina med mina vänner här i Oskarshamn
Värm saften i en syltgryta på låg värme. Sjud bären tills de börjar spricka ochsafta sig. Vill du ha en mindre syrlig variant så utesluter du bara citronsaften
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Ja har man såhär fina och gigantiska rabarber i trädgården så måste man ju verkligen ta tillvara på dom innan dom blir omogna så därför åkte lite inn i frysen och så blev det såklart Rabarbersaft
§ Ett svar till Rabarberoch citronpaj, krämig, ljuvlig, smarrigast på länge… eller kanske någonsin. Jag och min familj och min bästa vän med familj lever livet på Gotland
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept påkrusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbet med smak av campari - läskande och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.