Kalvlever olja recept

Kalvlever med kapris, äpplen och sky

Kalvlever med kapris, äpplen och sky

4 skivor kalvlever à ca 150 g. 4 msk olja. 4 skivor kalvlever à ca 150 g 1 gul lök 1 äpple 4 tsk kapris 2 msk sherryvinager 1 knippe persilja 1 dl brödkrutonger 1 köttbuljongtärning 0,5 l vatten 4 msk olja 2 msk smör salt peppar
Stekt marinerad lever

Stekt marinerad lever

Blanda pressad vitlök, citronskal, citronsaft, vinäger och olja. Hetta upp oljan i en stekpanna. 300 g kalvlever. 1 msk olivolja. 1 tsk rapsolja

Tapas-SM veckofinalister vecka 2

Råvaran kalvlever väcker olika reaktioner bedoende på vem man talar med. Fräs lök och vitlök i olja. Själv har jag först i vuxen ålder lärt mig uppskatta kalvlever
Tips på Tapas

Tips på Tapas

Örtmarinerad Kalvlever. Där åt jag Räkor och Svamp i Vitlöksolja med Piri-Piri. Lägg i en bunke och häll över citronsaft, olja och kryddor

En ofta ratad läckerhet

 Här finns naturligtvis också varianten  l ´anglaise med kapris nämnd, det  ultimata sättet att njuta av kalvlever, tycker jag

Jag tycker inte om!

Pappa gjorde en fantastisk gryta av strimlad kalvlever, urvattnad i mjölk, sedan doppad i vetemjöl och knaprigt stekt
Mera ägg

Mera ägg

I går åt jag kalvlever Anglais på restaurang. De kändes rätt lika också när jag lyfte de ur oljan. Oj, vad gott

Leverpastej (Hedonisten)

olja till stekning. Stek den i olja och låt svalna. 200g kalvlever (jag använde ungnötslever). 200g kalvlever

Kalvlever à la venitienne

Hetta upp olja i en stekpanna. 600 g kalvlever. 3 msk olivolja. Skär ett kryss i skalet på tomaterna och skålla dem i kokande vatten 10 sekunder

Kalvlever med päronsallad

Skär levern i tunna skivor, salta och peppra och stek skivorna i olja i en het stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. 125 g kalvlever. 1 tsk olivolja

Kalvlever med lök och bacon

Hetta upp oljan i en stekpanna. 400 g kalvlever. 3 msk matolja. Putsa levern. Skär den i jämna skivor och sedan i strimlor

Kalvlever med parmesan och persilja

Vänd leverskivorna i mjöl, salta och peppra och bryn dem i smör och en del olja. Persiljan stekes i smör och olja, och läggs över levern

Kalvlever Anglais

Smaksätt gärna couscousen med lite baconflott i stället för olja. 1 tsk olja. 175 g kalvlever. Låt couscousen svälla med hett vatten enligt paketets anvisning

Kalvlever med saffranspolenta

2–3 msk smör eller olja. 600 g kalvlever. 2 msk smör eller neutral olja. Koka upp vattnet med saffran, vispa i polentagryn och salt i en kastrull

Kalvlever i vin med polenta

Eller stjälp upp gröten i liten oljad brödform och låt svalna och sedan stelna i kylskåp. Kalvlever med lök

Karljohanspasta med kalvlever

Skiva svampen grovt och stek i olja. Blanda svamp och olja med avrunnen pasta. Stek den hastigt på hög värme i rejält med olja eller smör