Älggryta medröttvin, soltorkade tomater & chorizo. Rött vin, en skvätt grädde, timjan, rosmarin och soltorkade tomater sätter smak på såsen och det blev en riktig höjdare tycker jag
IngredienserPortioner. 6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken
Härligtsaftigmedcitronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Ingredienser. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskali skålen medmargarin och sockerblandningen
Blanda zucchininmedpolentan, äggen och smaksätt medpaprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
tillsätt tomater och salsa och krydda medfarinsocker, vinäger och paprikapulver. -) första gången jag skulle göra polenta stod jag med pannan i djupa veck och näsan ner ibeskrivningen hela tiden
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fickmedhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Receptet är hämtat ur boken "Green kitchen travels" av DavidFrenkiel och LuiseVindahl (Norstedts). Hetta upp resterande smör i en annan kastrull på medelvärme
Tillsammansmed den här krämigapolentan som fått koka ivittvin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Följ mig på Bloglovin’ om du intevillmissainlägg och vill spara recept. En len, ostigpolentatillsammansmedsupersyrligpersilje- och citronröra, krispigakikärtor och olivoljebakade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.