Vi penslade grönsakerna med en supergod enkel grillolja smaksatt medsambaloelekoch honung. Till grönsakerna käkade vi ugnsstekt färskpotatis (från vårt eget trädgårdsland) och en smarrig kallsåsmed vitlök ochsambal (se recept nedan)
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Kallsås. Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
Smaka av röran och ställ den kallt. Receptet till den här goda och mycket användbara röran hittade jag (som jag gör med så mycket annat nu för tiden) i Hemmets journals matkalender
Jag gjorde dessutom en mycket god kallsås på crème fraîche, majonäs ochsambaloelek. Heta upp ganska rikligt med jordnötsolja i en wokpanna och fräs vitlöken en kort stund
11/2 dl crèmefraiche. 11 msk sambaloelek. 1saltPutsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Strö över lite persilja och servera spetten medsåsoch sallad
Lägg russinen i blöt i en kopp medkallt vatten. Fräs den strimlade löken och vitlöken i lite olivolja, tillsätt sambaloelek, saffran, nejlikor och kanel, fräs lite till och tillsätt vin eller äppelcider och hönsbuljongen
Kallsås. Om du är liberal kan du också tillsätta lite sweetchilisås. Häll på en liten gräddskvätt, lite fiskfond och smaksätt medsambal, salt och peppar
En kallsås på mosad banan, krossade jordnötter, creme fraiche, curry, salt och peppar. Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallt tills den ska serveras