Texmex med hembakade tortillabröd och Jonas Cramby.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g entrecote
  • 3 stora tortillabröd
  • riven smakrik ost
  •  
  • Marinad till köttet
  • 1 dl ananasjuice, vi använde oss av spadet från den krossade ananasen som vi hade till salsan
  • saften från 1 lime
  • 1 dl japansk soja
  • Picklad rödlök
  • 3 rödlökar, tunnskivade
  • 3 dl 3% matättika
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 3 lagerblad ½ tsk chiliflakes
  • Värm allt utom lök tills det börjar koka, tillsätt då löken och låt koka ½ minut.
  • Dra grytan från plattan och låt det svalna innan du ställer det i kylen ca 6 timmar
  • Ananassalsa
  • 1 burk krossad ananas, avrunnen men spara spadet till annan matlagning
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk salt
  • 2 msk limejuice
  • Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen någon timme innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.