Gryta. Servera grytan med moset, lite gelé och en sallad. Gryta. En härlig höstmiddag, tänk på att grytan ska koka i 2 timmar. 500 g hjortkött eller annat vilt. 100 g förvällda kantareller. Bryn köttet och korven runt om, fräs lök och morötter glansigt i en gryta, lägg i kött, korv, vin, vatten, lagerblad, enbär och viltfond, låt koka i 1,5 timme. Skala smålöken och lägg i grytan tillsmammans med svampen och koka ytterligare 30 minuter, smaka av med salt och peppar. 500 g hjortkött eller annat vilt. 10 smålökar 100 g förvällda kantareller
Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta och tillsätt potatis och lök. Stek svampen i 2 msk smör och rör ner det i grytan. 600 g innanlår av hjort eller rådjur
Då passar jag på att steka lite kantareller i en nästan torr panna. Denna hjorts innanlår hamnar i en härligt mustig höstgryta med en massa lokalt producerat från denna ö
hjort rådjur. Tillsätt kantareller, smulad ädelost, grädde, soja och svartvinbärsgelé i grytan. Ta upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem i olja i en stor gryta
Bryn kantarellerna och häll dem i grytan. Lägg efter hand köttet i en gryta. Slå ner även den i grytan. Tillsätt katrinplommonen och låt grytan sjuda under lock i 30-40 minuter. ca 1,2 kg viltkött av ren, älg eller hjort. 1 l kantareller