Hjort gryta kantareller recept

Viltgryta på hjort och kantareller med pumpamos!

Viltgryta på hjort och kantareller med pumpamos!

Gryta. Servera grytan med moset, lite gelé och en sallad. Gryta. En härlig höstmiddag, tänk på att grytan ska koka i 2 timmar. 500 g hjortkött eller annat vilt. 100 g förvällda kantareller. Bryn köttet och korven runt om, fräs lök och morötter glansigt i en gryta, lägg i kött, korv, vin, vatten, lagerblad, enbär och viltfond, låt koka i 1,5 timme. Skala smålöken och lägg i grytan tillsmammans med svampen och koka ytterligare 30 minuter, smaka av med salt och peppar. 500 g hjortkött eller annat vilt. 10 smålökar 100 g förvällda kantareller
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. När köttgrytan börjar bli klart vänder man ner kantarellerna

Hjortstek med kantarellstuvning

Viltkött är helt underbart, bara att ta från frysen till grytan. Hjortstek med kantareller och ångkokta grönsaker
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta (ej oemaljerad järngryta. vinet i grytan löser ut järn som kan missfärga rätten)
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Viltmansbiff

Viltmansbiff

Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta och tillsätt potatis och lök. Stek svampen i 2 msk smör och rör ner det i grytan. 600 g innanlår av hjort eller rådjur
Toscansk köttgryta

Toscansk köttgryta

Skär lök, morot och rotselleri lagom stora bitar för att passa i en gryta. Lägg ner svampen i grytan och koka upp
Älgragu

Älgragu

Hetta upp oljan i en stekgryta. Sätt grytan i nedre delen av ugnen. Fräs det i en stekpanna och vänd ner i grytan
Viltgryta

Viltgryta

Marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja i en gryta

Viltgryta med kantareller

hjort eller rådjur). Strimla baconet och fräs det knaprigt på svag värme i en stekgryta. Fräs kantarellerna i ½ tsk matfett i en stekpanna

Portermarinerad viltgryta med kantareller

hjort rådjur. Tillsätt kantareller, smulad ädelost, grädde, soja och svartvinbärsgelé i grytan. Ta upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem i olja i en stor gryta

Jägmästarens bästa

hjort). Bryn köttbitarna runt om i smöret i en gryta. Lägg det i grytan och låt fräsa med en stund. Lägg dem i grytan

Mustig viltgryta

Bryn kantarellerna och häll dem i grytan. Lägg efter hand köttet i en gryta. Slå ner även den i grytan. Tillsätt katrinplommonen och låt grytan sjuda under lock i 30-40 minuter. ca 1,2 kg viltkött av ren, älg eller hjort. 1 l kantareller

Kantarellgryta - viltkorv

Kantareller färska, mängd efter smak och framgång i skog och mark. Alternativt använder du torkade eller konserverade kantareller