-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Hallonsorbet1 pkt frysta ekologiska hallon1 dl socker1 dl vatten3 st äggvitor1 msk sockerBörja med att koka ihop vatten och socker till en lag, låt svalna
Den här hallonsorbeten är fräsch, sommarsmakande och alldeles len eftersom jag silat bort alla frön. Den blir snabbt klar i glassmaskinen och serveras med lättgjord lakritsmaräng för fin smakbrytning
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan
Fyll hålet med hallonsorbet. Glass1 paket Sias Vaniljglass1 paket Sias ekologiska HallonsorbetHallonmaräng3 ekologiska äggvitor4 droppar färsk citronsaft3 1/4 dl strösocker200 g färska hallonTa en metallskål och tryck upp det mesta runt kanterna men spara ett hål i mitten