När jag letade recept "råkade" jag hitta ett recept på Lakritsmaränger. Jag föreslog lite glass med lakritssås och lakritsmaräng för Johan på kvällskvisten men han tackade nej (han har lite mer karaktär och försöker vara sund inför Göteborgsvavet)
Maräng och lakrits är två favoriter, så för min del är detta en toppenkombination. Jag provade ett recept där man värmer marängen till 60 grader under konstant vispning
-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Hallonsorbet1 pkt frysta ekologiska hallon1 dl socker1 dl vatten3 st äggvitor1 msk sockerBörja med att koka ihop vatten och socker till en lag, låt svalna
Jag som numera har frysen full med glass passade på att bjuda T på vaniljglass med lakritsmaränger. Den här marängsmeten är ett eget litet experiment med grunder från ett recept på macarons
Gjorde några lakritsmaränger på mina överblivna äggvitor, synd att bara slänga. Man kan ju göra en mumsig lakritsmarängsviss med lakritssås om man som jag är tokig i lakrits
Härligt mumsiga lakritsmaränger som är himla goda till glass Lakritsmaränger50 stycken små maränger3 st äggvitor1 tsk citronsaft, färskpressad1 dl socker2 dl florsocker½ msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulverGör så här
Sätt ugnen på 100° varmluft eller 125° vanlig ugn. Vispa äggvitorna en minut och tillsätt ättikan. Tillsätt socker och lakritspulver i omgångar och fortsätt vispa tills äggvitorna blivit fasta
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan
Tina hallonen. Kör dem i en mixer tillsammans med 1 dl vatten och florsocker till en slät pure. Passera genom trådsil i en bunke, så slipper du kärnorna
Igår så gjorde jag denna friska hallonsorbet. Allmänt Hallonsorbet. Hallonsorbet. Det är inte mycket som man orkar i denna värmen, inte för jag klagar, älskar vädret, men det är inte bakväder
Men succen av lakritsmarängerna gick det inte att ta miste på. Så jag ville ju inte bara bjuda på nyttigheter och bestämde mig för att göra en sak som går under kategorin att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.