Sensommarmat
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 500 g räkor med skal, ca 200 g skalade
  • 4 stora skivor formbröd
  • smör till stekning
  • 1 dl creme fraiche 34 %
  • 1 dl majonnäs
  • rivet skal av 1 citron 1 dl finhackad gräslök
  • ev salt
  • 4 personer:
  • 4 kycklingbröst med skinn, gärna majs-
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron 2 msk smör till stekning
  •  
  • Pestoprimörer
  • 1 kruka basilika
  • 50 g sötmandel, gärna rostad i torr panna
  • 2 vitlöksklyftor, helst färska
  • 1 dl grovriven parmesan
  • 1 1/2-2 dl olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 blomkålshuvud, ca 1 kilo 150 g sockerärter eller sugar snaps
  • 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 18 bitar:
  • zest (rivet skal) av 1 apelsin 6 cl starkt nybryggt kaffe
  • 200 g osaltat smör, i tärningar
  • 200 g mörk choklad, minst 62 % kakaohalt, i bitar
  • 6 ägg, delade i gulor och vitor
  • 250 g strösocker, cirka 2 3/4 dl 200 g hasselnötter, rostade i torr panna och malda

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.