Har inte ätit mycket gravad eller rökt lax sen Simon kom, men det ska det bli ändring på. Till middag åt vi en helt underbar najadrökt regnbåge från Raggarö som mamma hade med sig från Uppsala
Gravad salmalax, pepparrots glass, gurkbuljong, sagogryn med smak av rätticka samt potatisflarn. Regnbåge med champagnesås, morot i olika färger och former, vitsparris samt färskpotatismed nässelpesto
Jag gravade bara en liten laxbit så därför blev det bara lite sås. Wasabisås till varmrökt regnbåge 3,5 dl turkyoghurt 2 tsk wasabi (smaka dig fram) 2 tsk honung 4 hackade myntablad 100g röd stenbitsrom lite salt Rör allt utom rommen till en slät sås
Skär gravad och rökt lax i mycket små tärningar och strömmingen i lika små bitar. ca 125 g gravad lax i bit. ca 125 g kallrökt lax eller regnbåge i bit. ca 100 g gravad strömming (ca 15 skinnfria filéer)