Putsa fransyskan och skär till tärningar. 800 g fransyska. 1 kanelstång. Bryn köttet i smör. Skär morötter och lök i bitar och bryn därefter grönsakerna
Lite, lite kanel. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 1 tsk kanel
Indisk biffcurry4 personer600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa2 gula lökar, skivade2 vitlöksklyftor, pressade2 gröna paprikor, strimlade1 tsk av vardera malen kummin, malen koriander och paprikapulver½ tsk av vardera ingefära, nejlikor, kanel och kardemumma1 tsk salt1 burk/pkt krossade tomater2-3 dl vattenTillbehör. 600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt
1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 1 tsk kanel. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 1 tsk kanel
Tillsätt vatten, socker, stjärnanis och kanel. Strö över socker blandat med kanel. 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 1 bit hel kanel. 1 tsk kanel. 72z"/> 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 5 stjärnanis 1 bit hel kanel. 1 tsk kanel
2 kg benfri fransyska eller älgstek. 3 krm kanel. Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3)
I den här grytan har jag fransyska från kalv och beräknar att den är klar efter ca 40 min. 600 gr kalvkött eller annat mört kött, 5 klyftor vitlök, 1 röd paprika, 1 burk krossade tomater, 2 gula lökar, 4 medelstora potatisar, 3 morötter, 2 dl vitt torrt vin, 3 msk olivolja, 1 msk paprikapulver, 1 tsk kanel, 1 tsk svartpeppar, 1 knippe persilja, 1 påse saffran, 3 köttbuljongtärningar, ½ msk socker. 1 tsk kanel,
Jag tog upp en bit fransyska ur frysen, delade upp i grytbitar som lades i en marinad av 2-3 dl rödvin (hittade ett jättegott ekovin på systemet som fanns på miniflaska. ) och 1,5 msk kanel (även det finns eko i de flesta butiker nuförtiden) i ett helt dygn. - gjorde i ordning en kastrull med ett par dl vätska (grädde & vatten), bra med peppar, lite havssalt och ca 1 msk ekologiskt lantbuljongpulver- fräste upp ett par nävar hackad champinjon, en skivad morot och ett par hackade knipplökar helt lätt, och lade i vätskan- fräste upp allt kött (hällde inte med marinaden, utan lät rinna av lite kort) i smör och lade i vätskan- lät allt bubbla på svag värme i ca en halvtimme- serverade med skivad vitkålKanelen och rödvinet var två smaker som verkligen gifte sig väl, de förstärkte varandras positiva egenskaper. Läs även andra bloggares åsikter om Fransyska, Rödtjut, Middag, Helg, Matlagning, Kanel, Pepparkaksfest, Marinad, Experiment ca 1 msk eko
Den är mustig och god med smak av paprika, kummin och kanel. ½ tsk kanel. Gulash5-6 portionerca 1 kg benfritt nötkött, t ex fransyska, högrevlite margarin att bryna köttet i1 stor gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 tetra tomatkross à 500 g3-5 dl vatten1 msk hel kummin1 msk paprikapulver1 krm cayennepeppar½ tsk kanel1 tsk socker2 kalvbuljongtärningar1 tsk mejramsalt, pepparSkär köttet i 2*2 cm tärningar. ca 1 kg benfritt nötkött, t ex fransyska, högrevlite margarin att bryna köttet i
(eller hel Fransyska/Högrev som du själv skär i tärningar). 1 kryddmått malen Kanel. Har du valt en hel bit fransyska, högrev eller liknande skär du köttet i bitar, ca 2x2 cm. 1 kryddmått malen Kanel
a kanel och nejlika. ca 800 gram nötkött (jag valde fransyska) i grytbitar. 1 kanelstång. Stifado 4 pers ca 800 gram nötkött (jag valde fransyska) i grytbitar. 2-3 vitlöksklyftor 1 kanelstång 1 krm nejlika (var försiktig, tar lätt över smaken)
1-2 kg benfri fransyska eller älgstek. 3 krm kanel. 1-2 kg benfri fransyska eller älgstek. 3 krm kanel. En stor favorit i familjen är ett recept som varit med oss sedan jag var liten