Men när man sedan publicerar receptet, då letar människor efter sallad och vårmat och kanske en liten trevlig meny till vårens alla matdagar – valborg, pingst och student
Trots att det stod en del ovanliga saker på menyn var de mycket intresserade och åt av allt. Jag och hemkunskapsläraren på skolan håller i temat fransk matkultur och eleverna som har valt detta tema får under tre dagar lära sig om franska mattraditioner, både teoretiskt och praktiskt
Idag står nämligen en krämig, smakrik och helt gudomlig svampsoppa på menyn. Fransk champinjonsoppa. Nu har jag nått fram till det sista av mina dokumenterade Julia Child-recept
Jag kan glatt tillkännage att vi ingått ett större och långsiktigt samarbetsavtal där jag kommer hjälpa dem med deras veganska rätter på menyn och att marknadsföra dessa
600 g putsad oxfilé i munsbitarsmör till stekning1 tsk salt, 1 krm peppar1/2 gul lök, grovt hackad1 msk smör2 dl mellangrädde2 tsk fransk senap4 portioner nykokt pasta, t ex pappardelleServering
Jag gjorde min "Alla hjärtans dag-meny" redan för någon vecka sedan då Berra och jag firade 18 år tillsammans. 4 skivor formfranska, kant skuren eller utstansade rundlar/hjärtan. 1 ½ tsk senap (jag tog lite vanlig senap och lite fransk). 4 skivor formfranska. 1 ½ tsk senap (jag tog lite vanlig senap och lite fransk)
Förra veckan när rätterna lanserades på menyn så gav jag er receptet på den första galetten, Jävligt Franskt som är en take på den klassiska biff och bean med karamelliserad lök, krunchiga valnötter och färsk spenat
Det är sällan man hittar kanin på menyn så det var ett självklart val, grymt god var den också. Här kommer några bilder från gårdagens middag på otroligt mysiga franska restaurangen Maggie Jone's
Fylld oxfilé med fransk potatiskaka och murkelsås. Ingen dålig meny det där alltså. Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på
Squashsalladen med minimozzarella fick heta "slemsallad med skalade ögon" Och dotterns stående beställning av fransk chokladtårta fick heta "bajstårta" istället
Hon var i varje fall min favorit och hade säkert vunnit om inte matlagningssverige varit så stockkonservativt och premierat fransk finmat framför nya spännande smaker