Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Efterrätt. Helt plötsligt så åkte tomtarna tillbaka i lådan och granen blev nerpackad, dammsugaren kom fram och alla dammråttor försvann… i dammsugaren förstås
Desserten på Nyår satt som en smäck. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden
De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Efterrätten skall vara ca 1-2 minuter i ugnen i 250 grader, eller tills marängen blir litet brun
Aptitretarna bestod av Chivetse och en parmalindad mozzarella. god meny. Hacka paprikan i fina tärningar, finhacka löken och fräs detta i en klick smör på medelvärme
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.