Fläskkarré med asiatiska smaker recept

Fläskkarré med asiatiska smaker.

Fläskkarré med asiatiska smaker.

Servera köttet med såsen och gärna en sallad medasiatiskasmaker. Det verkar som en hel del, inklusive oss, har problem med att kommentera på andras bloggar
Asiatiska smaker

Asiatiska smaker

I med köttet i grytan och låt puttra ihop en stund till. Smaka av grytan med eventuellt mer salt och currypasta
Glaze med asiatiska smaker

Glaze med asiatiska smaker

Låt köttet ( i detta fall fläskkarré) grillas ett par minuter på varje sida innan du börjar pensla och fortsätt sedan pensla på i omgångar tills glazen tar slut
Grillat med asiatisk smak

Grillat med asiatisk smak

Den här marinaden medasiatiskasmaker är enkel och god, och passar perfekt till fläskkarré. kg fläskkarré i skivor
Asiatisk wrap med ingefärscoleslaw

Asiatisk wrap med ingefärscoleslaw

Köttet – Tillaga Fläskkarrémed ingefärsmarinad. Den asiatiska måltiden gick hem hos alla. Denna wrap är en favorit där man fångar upp många smaker
Gryta med asiatisk touch.

Gryta med asiatisk touch.

Men idag taggar vi ner och vildheten får stå tillbaka för en gryta gjord på fläskkarré. Dessutom är det något med de där kokosmjölksgrytorna, dom känns fräschare och mer vårliga än höstliga
Krispigt fläsk i sötstark hoisonsås!

Krispigt fläsk i sötstark hoisonsås!

I söndags stod det asiatiskt på menyn, benfri fläskkarré var framtagen ur kylen och mina tankar fladdrade runt förstås – precis som vanligt
Pork buns

Pork buns

Receptet till buljongen som köttet baddade i kopierade jag ur min Farang-kokbok, med några små ändringar, det blev riktigt gott
Friterat fläsk i sötsur sås

Friterat fläsk i sötsur sås

Se till att ha ett lock eller plåt i närheten att täcka över med om olyckan skulle vara framme. Försök inte släcka brinnande olja med vatten då exploderar det

Dumplings…

Fyllningen som skulle innehålla fläskkarré, vitlök, ingefära, skalet från lime samt salt och peppar påbörjades medan degen fick sin vila
Chop Suey - man tager vad man haver

Chop Suey - man tager vad man haver

Valet av fläskkarré var helt avgörande för vår del. Jag lagade Chop Suey förra söndagen, i kölvattnet av min euforiska upplevelse med det thai-inspirerade fläsket med jordnötssås
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

)Blanda färsen med salt. Kyl och blanda med färsen. Blanda ströbröd med mjölk och vänd in i färsen. Smaka av med kryddpeppar och vitpeppar
Ångade spring rolls med vietnamesisk nuoc cham

Ångade spring rolls med vietnamesisk nuoc cham

Kycklingen marineras i mango och habanero, fläskkarrén slumrar i typiskt koreanska bulgogikryddor och allt kött cirkuleras sous vide innan de hastigt fräses på i glödgad grillpanna
Två-gånger-i-grytan

Två-gånger-i-grytan

Jag hade en ganska rejäl bit benfri fläskkarré i frysen som jag köpt billigt, utan en tanke på vad jag kunde göra med den
Bräserad fläsk med vaktelägg

Bräserad fläsk med vaktelägg

Rätten görs på sidfläsk och vanliga hönsägg, men jag tycker att sidfläsk till denna rätt kan bli väldigt fet, därför har jag valt att göra den av fläskkarré samt vaktelägg vilket gör rätten något lyxigare