Mantagervadmanhaver paj. Med färdig pajdeg i kylen så har man snart en middag fixad. Bara att fylla med det som finns hemma i kyl och skafferi, vispa ihop en äggstanning och sedan grädda i 35 minuter
Mantagervadmanhaver, både till grytan och till stillebenet. Istället för fläskfilé kan man använda vildsvin eller annat viltkött om man har möjlighet, det blir ännu godare
Botten blev den Halloumi-botten jag fick tips av min vän Maria men kommer från Birgitta Höglund. Särskilt med tanke på att jag parkerade mig i soffan hela lördagen och maraton-tittade på Game of Thrones
Igår var mitt kylskåp ett tomt gapande hål och likaså var min mage, men någonting har man ju ändå alltid hemma så efter lite rotande bestämde jag mig för att det fick bli en enkel pasta
För de som äter gluten- och mjölkfritt kan man vara säker och trygg när man handlar hos oss. Då får man helt enkelt ta att det är tomt ibland i väntan på leveransen
Hittade köttfärs och haricot verts i frysen, tacokrydda i skafferiet (LCHF-klubbens tacokrydda som är uuurgod och dessutom inte innehåller socker eller jäst), krossade tomater, vispgrädde och ruccola fanns i kylen
Lägg i påse tillsammans med 600 gram fläskytterfilé som du skivat. Grillat och klart. Ojoj, en fläskytterfilé ropade från kylskåpet och ville absolut bli grillad
Tomma tallrikar och kommentarer som -detta var det godaste jag ätit. Efter att ha fräst purjo och morot lätt i smöret, häll på vattnet och när det kokat upp stoppar man ner allt utom fisken, grädde, cremé fraiche och dill
Äggen hade passerat sitt bäst före-datum ordentligt, men då är det bra att veta att ägg datummärks för förvaring i rumstemperatur, förvarar man dem i kylen håller de minst en månad till
Så till dagens middag, pasta med "mantagervadmanhaver" kycklingsås, lite som kylskåpsrensning. Och tänk, om ett par månader sitter man i shorts och linne och minns inte alls känslan man har nu
-Koka matveten enligt föreskriften på förpackningen, sila och avkyl. Lägg dem i formen tillsammans med rotsakerna och matveten, blanda väl, salta och peppra samt stänk över citronsaften
Som grädde på moset kan man ha lite riven parmesan vilket jag tänkte men inte orkade. Ikväll gjorde jag en pasta med lite av varje som vi hade hemma - bl
Först bakar du alltså en botten som kan vara antingen brownie-aktig eller sockerkakeaktig. Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vadman kan göra med äggvitor som blir över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.