Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Ett vackert och smarrigt bidrag till dessertbordet som dessutom är helt prestationslöst är godis. Välj ut godis som stämmer överens med färgtemat på dessertbordet och häll det i vackra burkar/skålar
Denna får man för tillfället levererad i den kanske sexigaste förpackning jag någonsin skådat. För att följa upp och skapa en röd tråd av veckans inlägg kommer här ytterligare en snabbmatsfavorit
En mozzarellaboll för en stor pizza. Koka ner en burk hela skalade tomater till halva mängden. Låt bakplåtspappret med pizzan glida över från den kalla plåten till den heta i ugnen
Nu kommer jag inte att servera den här gudagoda rulltårtan med chokladkräm och mandelkant (lchf) i kväll, men om du ska baka något till helgen tycker jag absolut du ska prova den här
Och framför allt fick jag träffa världens finaste lilla tjej som jag hade saknat så väldans mycket. Så nu klarar jag mig några veckor till förhoppningsvis
Kanske är jag bara lite ”känslig” för motgångar, men nog vore det väl själva f-n om det inte skulle gå att få någon slags kontinuerlig kvalitet i bröden
Om man vill ha ett lenare smör kan man skolla mandlarna innan man rostar den. Jag brukar köra med skalet på, delvis då jag är lat och delvis för att mycket näringsämnen sitter där
Förden mamman som tror att hormonrubbningarna slutar efter graviditeten – tänk om. Som småbarnsförälder finns det mycket som jag ”behöver” i min vardag för att klara av dagen