Jag har smakat något liknande på någon restaurang för ett tag sedan (jag kan inte komma på vilken tyvärr) och det var väldigt gott med riktigt salt smör till
Eftersom köttet bara steks snabbt för att få lite färg innan det åker in i ugnen så blir det saftigt och gott när det får lagas färdigt i den gräddiga ostsåsen
Köttet pareras och delas i den storlek jag känner föroch köttbitarna steks sedan på i smör och olja på hög värme så att de verkligen får en riktig stekyta
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Jag har bara läst lite kring det, och påminner migom en kost jag åt för några år sedan, och som faktisktsatte resultat i att jag mådde otroligt bra, och faktiskt tappadenågra kilon till på köpet
Någon gång, förhoppningsvis om många, många år, hoppas jag få ärva denna lilla skatt. Upphottad med en matsked vitt vin och lite nyklippt dill, blev det enkla lilla stuvningen ett fullt godtagbart tillbehör till den dallrande, saftiga ugnsomeletten
Mot slutet av koktiden kan du låta en bit strimlad purjolök koka med. Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.