Mixa länge och hårt tills du får en slät kräm. Vegansk ostsås – cheddar/nacho style. Du vill ha en tjock, men ändå flytande kräm, tillsätt vatten lite i taget tills du är nöjd
Den här versionen med vitlök, rökt paprikapulver och grillad paprika ger en mustig och lite tex mexig cheddar känsla som funkar perfekt till exempelvis nachos eller mac n cheese, den går dock lätt att variera genom att till exempel bara använda vitlök och lite citron för en ostsås till en lasagne eller en pasta al fredo
Har ni förresten testat Jalapenochipsen med cheddar. Det enda som tar någon tid är att göra bönkrämen. Det här var faktiskt en rätt som uppstod då jag hade en hel del bönkräm över efter en middag
Jordärtskockskräm. Lyft upp jordärtskockorna och mixa dem till en slät kräm tillsammans med osten. Skiva köttet och servera med jordärtskockskräm, löksky och syltad lök
mer riven cheddar till gratinering. Min favorit-mac ‘n cheese är krämig och bara precis bakad en liten stund på hög värme för att smälta osten på toppen gyllenbrun