BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
BiffRydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Det är inte klokt hur senapsgrädden hissar smaken på köttet
Gör så här Sätt ugnen på 200° Skala och dela lökarna Lägg dem i en ugnssäker form Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min Vispa grädden och blanda ner senap Ställ kallt Skala och skär potatisen i små tärningar Skär köttet i större tärningar Stek potatisen i smör i en stekpanna Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja Servera med senapsgrädden och äggulor 25 min V
Rydberg600 g oxfilé, eller biff 2 gula lökar, finhackade 30 g smör 800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar 0,5 kruka färsk kruspersilja, hackad. Senapskräm2 msk skånsk senap 2 msk dijonsenap 3 dl crème fraîche rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Senapsgrädden är min favorit. Vispa grädden och blanda ner senap. Servera med senapsgrädden och äggulor. 4 små lökar, ca 200 gsalt och peppar50 g smörtimjanSenapsgrädde. 1 dl vispgrädde2 msk fransk senapTill servering. 2 msk fransk senap