Lägg över köttet i en ugnsfast form och häll lök och morötter runtom. Det är något som inte går ur tiden och lika mycket en kombination av den sorts mat jag inte kan vara utan
På vårt lokala ICA vräkte de ut benfrikotlettrad (eller ”fläskytterfilé” som någon kreativ marknadsförare döpt om den till) med kort datum för en spottstyver
Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla väldigt lätt med olja. Jag har ju dock varitledig hela mellandagsperioden så jag ska inte klaga, jag hann faktiskt tanka litevälbehövligtenergi under den tiden, vilket känns skönt
Lägg karrén i en ugnssäker form. Tid för tillagning. En spännande och uppskattad rätt på middagsbordet. Äppel- och lökfyllningen ger god smak på karrén och gör den extra saftig
Potatisar, morötter och rödbetor, olja, saltåpeppar Ett stycke benfrikotlettrad Ett gäng kantareller Några matskedar äppelchutney med chili, kanel och ingefära Någon deciliterkycklingbuljong (egentligenöverblivenmiso+soya-buljong som jag kokade kyckling-tsukune, typ frikadeller, itidigarei veckan
En ”ytterfilé” är ett relativt nytt ord för benfrikotlettrad tex. Häromdagen fick jag för mig att vi skulle äta matvetesallad tillbenfriakycklinglår som jag vänt i en kryddblandning och sen stekt- Kanongott alltså