Anka ugn anklår recept

Anka med majonäs och valnötsbröd

Anka med majonäs och valnötsbröd

Lägg anklåret i en form och täck med fett (helst ankfett, men det går bra med matolja annars). Lyft ur anklåret och låt det svalna
Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Fick tag på vakuumförpackad konfiterat anklår, bara att värma på i ugnen så är det färdig. Lägg upp linserna på en stor tallrik med anklåret ovanpå tillsammans med bonbönskrämen och ringla över lite av rödvinsreduktionen
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Och inte bara vi ser jag, läste precis hos Lager att det stod anka på middagsbordet även där idag. De fick helt sonika stå i ugnen tills imorse och det var en aning för länge
Konfiterad kyckling med borlottibönor

Konfiterad kyckling med borlottibönor

Jag åt Konfiterat anklår med spetskål och morotspuré, ankan var så mör att den bara föll isär. Nästa gång ska jag testa med anka och verkligen göra det från grunden
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Lika god till confiterad anka som till pärlhönsbröst fyllda med kantareller och portvin. Släng in två confiterade anklår i ugnen tills skinnet är krispigt
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Lägg anklåren i en ugnsfast form, salta och peppra. I förrgår blev det anka med körsbärssås av anklåren jag köpte häromdagen, i dag blir det klassisk anka à l'orange
Confiterad anka

Confiterad anka

Fördela fettet över anklåren och ställ in i ugnen. Torka bort kryddorna från låren med hushållspapper och lägg dem tätt ihop i en ugnssäker form
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Lägg anklåren i en ugnsfastform, salta, peppra, och sätt in i ugnen. Lyckades hitta billiga ekoklogiska anklår i affären
Påskdagens middag: Confit de canard med pommes Anna och rödvinssås

Påskdagens middag: Confit de canard med pommes Anna och rödvinssås

Vi börjar med ankan, här kommer troligen en del av er tycka att jag är halvt sinnessjuk som har engagerat mig i den här rätten i så många dagar, men det är värt det, det är otroligt gott och smakrikt och när köttet faller av benet bara man beror det med gaffeln är det nästan så man hör änglar sjunga

Confit de Canard m apelsin

Lägg anklåren i en långpanna eller i en ugnsfast form och häll över ankfettet så att det täcker.  Tärna grönsakerna medan ugnen blir varm
Kristopher lagar: ankrillette!

Kristopher lagar: ankrillette!

Vissa gör det med just fläskkött, men klassikern är att göra det med anka. Lägg anklåren i en ugnsfast form modell mindre, jag använde mig av en liten gjutjärnsgryta

Confit de Canard, Confiterad Anka

Lägg anklåren tätt tätt med skinnet nedåt i en gryta eller ugnsfast form (gärna med lock) som inte är större än att låren precis ryms