Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sätt ugnen på 225°. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter. Gratinera i mitten av ugen 15-20 minuter. 4 dl vatten. 1 fiskbuljongtärning. 1 msk fiskfond. ca 250 g broccoli. 50 g margarin. ca 4 dl fiskspad. 1 dl grädde. 150 g skalade räkor
Koka riset med fiskfond/buljongtärning. Sätt ugnen på 225 grader. Tillsätt 3 dl av grädden och låt allt koka upp under omrörning. Koka i 3-5 minuter. Blanda äggula med 1/2 dl grädde och tillsätt till såsen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 15-20 minuter tills gratängen fått gyllene färg
Man lägger den saltade fisken i en kastrull, fyller på med vatten så att det inte täcker fisken, låt någon cm vara kvar, tillsätt 1 dl vitt vin och en buljongtärning, låt koka upp och koka i ca 8 min. 4 dlfiskfond (egengjord eller köpe). 2 dl vitt gott vin. 3 dl grädde. -) 4 dlfiskfond. 2 dl vitt
Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. smulad buljongtärning. smulad buljongtärning. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond alt. Stek i ugn ca 35 min i 200 grader om du använder fryst fisk + frysta grönsaker. Denna rätt kan du enkelt förbereda på morgonen och låta stå i kylskåpet så tinar den under dagen för att sen bara skjutsa in den i ugnen på kvällen fast då bara i 10 – 15 min. Frysta ingredienser, grädda ca 35 min i 200 grader. Tinade ingredienser ca 10 – 15 min. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond alt
Jag förklarade snabbt att jag gör min egen Aioli och odlar mina egna citroner. Den silade fonden tillsattes till grönsaksfräset tillsammans med ytterligare fiskfond som jag hade i frysen
Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. buljongtärning). Pasta med varmrökt lax och citronsås4 dl crème fraiche1,5dl vispgrädde1 citron1 msk fiskfond (alt. buljongtärning)CitronpepparSaltMaizenaredning300 g varmrökt lax10 stänger sparrisKoka pastan al dente, jag använde en sort som heter Reginette som jag har köpt i Italien. 4 dl crème fraiche. 1,5dl vispgrädde. 1 msk fiskfond (alt
Vispa ner ljus redning i kastrullen tillsammans med fiskfonden eller buljongtärningen. 250 g abborre. 5dl ströbröd. 5dl kelda laga lätt. 1 msk fiskfond
Slå vattnet i grytan och tillsätt buljongtärningar eller fond. Räksoppa 2 pers1 burk skalade räkor á 170 g + lite av lagen10 cm purjolök8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong eller3 msk fiskfond2dl bredbar räkost (vi använde Kavli)½ pressad citroncayennepepparsalthackad dillev
Lägg över i stor kastrull och häll på vatten och buljongtärning/fond. 450 g fryst hacka spenat. 3 fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond. 2 dl creme fraiche. 3 dl grädde. Låt stå i 5 minuter, servera sedan. Tagga @56kilo. se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. 450 g fryst hacka spenat. 3 fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond. 2 dl creme fraiche. 3 dl grädde. Tagga @56kilo. se på instagram och hashtagga det #56kilo
Veckans bloggtema hos Mymlan passar sällan mig, jag försöker hålla min blogg hyfsat renodlad även om det bor en skribent i mig som gärna hade avhandlat fler ämnen än mat emellanåt
½ dl mousserande vin. 5 st skogschampinjoner. 2 dl grädde. Häll på grädden och låt den puttra till en tjock stuvning i ca 15 minuter. Gratinera högt upp i ugnen på 250° i 5 minuter. 5dl grädde. 1½ dl torrt, vitt vin. 1 ekologisk buljongtärning eller 1 dlfiskfond. Smaksätt med 1 dl färska finhackade örter, rör ner dem strax innan såsen ska serveras. 2 dl skogshallon. 2 dl grädde. 5 st skogschampinjoner. 5dl grädde. 2 dl skogshallon
35 röster. 1-1,5dl mjölk. ca 500 g spätta. 3 dl mjölk. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och sätt sen ugnen på 250 grader. Gratinera i 250 grader tills moset fått fin färg. 35 röster. 1-1,5dl mjölk. 1 äggula ca 500 g spätta. 3 dl mjölk. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning 1 tsk dill
Lägg i buljongtärningen. 2 portionsbitar lax, fiberhusk, 1 ägg, svarta o vita sesamfrön, smör, 1 fänkål, curry, vitt vin, 2 dl grädde, fiskfond eller fiskbuljongtärning, salt o peppar. Lägg över den i en kastrull, slå på 1 dl vin och 2 dl grädde. 2 portionsbitar lax, fiberhusk, 1 ägg, svarta o vita sesamfrön, smör, 1 fänkål, curry, vitt vin, 2 dl grädde, fiskfond eller fiskbuljongtärning, salt o peppar
Stjälp i spagettin tillsammans med pastavattnet och fiskfonden. Koka pastan i vattnet och buljongtärningarna tills det är en minut kvar innan den är färdig
Vispa ihop creme fraiche med fiskfond och pressad citron. smulad buljongtärning. 200 grader i cirka 35-40 minuter om laxen är frusen. Cirka 10-15 min om laxen är upptinad. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond alt. 35-40 minuter om laxen är frusen. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond
ca 500 g sej. 0,5 fänkål. 0,5 röd chili. 1 dl grädde. 2 dl vatten. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning. 0,5 påse spenat. Vänd i fisk och koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min. 2 dl rapsolja (ej olivolja som kan ge bismak i detta fall). ca 500 g sej. 0,5 fänkål 0,5 röd chili. 1 dl grädde. 2 dl vatten. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning 1 lagerblad 2 krm salt. 0,5 påse spenat