5 dl fiskfond buljongtärning recept

Gratinerad torskfilé med broccoli

Gratinerad torskfilé med broccoli

Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sätt ugnen på 225°. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter. Gratinera i mitten av ugen 15-20 minuter. 4 dl vatten. 1 fiskbuljongtärning. 1 msk fiskfond. ca 250 g broccoli. 50 g margarin. ca 4 dl fiskspad. 1 dl grädde. 150 g skalade räkor
Festlig lax med västerbottenost

Festlig lax med västerbottenost

Sen är ju rödlök, caviar och dill en oslagbar kombination. Koka upp grädden, fond/buljongtärning och maizena
Skaldjursgratäng.

Skaldjursgratäng.

Koka riset med fiskfond/buljongtärning. Sätt ugnen på 225 grader. Tillsätt 3 dl av grädden och låt allt koka upp under omrörning. Koka i 3-5 minuter. Blanda äggula med 1/2 dl grädde och tillsätt till såsen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen 15-20 minuter tills gratängen fått gyllene färg
Pocherad torskrygg med vitvinssås

Pocherad torskrygg med vitvinssås

Man lägger den saltade fisken i en kastrull, fyller på med vatten så att det inte täcker fisken, låt någon cm vara kvar, tillsätt 1 dl vitt vin och en buljongtärning, låt koka upp och koka i ca 8 min. 4 dlfiskfond (egengjord eller köpe). 2 dl vitt gott vin. 3 dl grädde. -) 4 dlfiskfond. 2 dl vitt
Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche

Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche

Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. smulad buljongtärning. smulad buljongtärning. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond alt. Stek i ugn ca 35 min i 200 grader om du använder fryst fisk + frysta grönsaker. Denna rätt kan du enkelt förbereda på morgonen och låta stå i kylskåpet så tinar den under dagen för att sen bara skjutsa in den i ugnen på kvällen fast då bara i 10 – 15 min. Frysta ingredienser, grädda ca 35 min i 200 grader. Tinade ingredienser ca 10 – 15 min. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond alt
Fisksoppa…

Fisksoppa…

Jag förklarade snabbt att jag gör min egen Aioli och odlar mina egna citroner. Den silade fonden tillsattes till grönsaksfräset tillsammans med ytterligare fiskfond som jag hade i frysen
Pasta med varmrökt lax och citronsås

Pasta med varmrökt lax och citronsås

Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. buljongtärning). Pasta med varmrökt lax och citronsås4 dl crème fraiche1,5dl vispgrädde1 citron1 msk fiskfond (alt. buljongtärning)CitronpepparSaltMaizenaredning300 g varmrökt lax10 stänger sparrisKoka pastan al dente, jag använde en sort som heter Reginette som jag har köpt i Italien. 4 dl crème fraiche. 1,5dl vispgrädde. 1 msk fiskfond (alt
Stekt fisk med gräslökssås

Stekt fisk med gräslökssås

Vispa ner ljus redning i kastrullen tillsammans med fiskfonden eller buljongtärningen. 250 g abborre. 5dl ströbröd. 5dl kelda laga lätt. 1 msk fiskfond
Krämig räksoppa?

Krämig räksoppa?

Slå vattnet i grytan och tillsätt buljongtärningar eller fond. Räksoppa   2 pers1 burk skalade räkor á 170 g + lite av lagen10 cm purjolök8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong eller3 msk fiskfond2dl bredbar räkost (vi använde Kavli)½ pressad citroncayennepepparsalthackad dillev
Smakrik Spenatsoppa med Lax

Smakrik Spenatsoppa med Lax

Lägg över i stor kastrull och häll på vatten och buljongtärning/fond. 450 g fryst hacka spenat. 3 fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond. 2 dl creme fraiche. 3 dl grädde. Låt stå i 5 minuter, servera sedan. Tagga @56kilo. se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. 450 g fryst hacka spenat. 3 fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond. 2 dl creme fraiche. 3 dl grädde. Tagga @56kilo. se på instagram och hashtagga det #56kilo
Mina bästa vardagsrecept

Mina bästa vardagsrecept

Veckans bloggtema hos Mymlan passar sällan mig, jag försöker hålla min blogg hyfsat renodlad även om det bor en skribent i mig som gärna hade avhandlat fler ämnen än mat emellanåt
Njutbar mat till nyårsafton – Hummer och hallonfromage

Njutbar mat till nyårsafton – Hummer och hallonfromage

½ dl mousserande vin. 5 st skogschampinjoner. 2 dl grädde. Häll på grädden och låt den puttra till en tjock stuvning i ca 15 minuter. Gratinera högt upp i ugnen på 250° i 5 minuter. 5dl grädde. 1½ dl torrt, vitt vin. 1 ekologisk buljongtärning eller 1 dlfiskfond. Smaksätt med 1 dl färska finhackade örter, rör ner dem strax innan såsen ska serveras. 2 dl skogshallon. 2 dl grädde. 5 st skogschampinjoner. 5dl grädde. 2 dl skogshallon
Spättagratäng med dill och citron

Spättagratäng med dill och citron

35 röster. 1-1,5dl mjölk. ca 500 g spätta. 3 dl mjölk. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och sätt sen ugnen på 250 grader. Gratinera i 250 grader tills moset fått fin färg. 35 röster. 1-1,5dl mjölk. 1 äggula ca 500 g spätta. 3 dl mjölk. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning 1 tsk dill
Sesampanerad lax med currystuvad fänkål, ugnsstekta morötter, zucchini och körsbärstomater

Sesampanerad lax med currystuvad fänkål, ugnsstekta morötter, zucchini och körsbärstomater

Lägg i buljongtärningen. 2 portionsbitar lax, fiberhusk, 1 ägg, svarta o vita sesamfrön, smör, 1 fänkål, curry, vitt vin, 2 dl grädde, fiskfond eller fiskbuljongtärning, salt o peppar. Lägg över den i en kastrull, slå på 1 dl vin och 2 dl grädde. 2 portionsbitar lax, fiberhusk, 1 ägg, svarta o vita sesamfrön, smör, 1 fänkål, curry, vitt vin, 2 dl grädde, fiskfond eller fiskbuljongtärning, salt o peppar
Ugnsbakad röding med purjolök och vitvinssås

Ugnsbakad röding med purjolök och vitvinssås

0,5 fänkål. 0,5dl matolja. 3 dl vitt vin. 3 dlfiskfond (eller 1 buljongtärning). 4 dl grädde. 25 g smör. Vitvinssås2 bananschalottenlökar 1 klyfta vitlök 0,5 fänkål 1 tsk fänkålsfrö 3 vitpepparkorn 0,5dl matolja 3 dl vitt vin 3 dlfiskfond (eller 1 buljongtärning) 4 dl grädde 25 g smör
Mumsig laxspagetti

Mumsig laxspagetti

Stjälp i spagettin tillsammans med pastavattnet och fiskfonden. Koka pastan i vattnet och buljongtärningarna tills det är en minut kvar innan den är färdig
Ugnslax med grönsaker och creme fraiche-täcke

Ugnslax med grönsaker och creme fraiche-täcke

Vispa ihop creme fraiche med fiskfond och pressad citron. smulad buljongtärning. 200 grader i cirka 35-40 minuter om laxen är frusen. Cirka 10-15 min om laxen är upptinad. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond alt. 35-40 minuter om laxen är frusen. 5dl crème fraiche. 3 msk fiskfond
Fiskgryta

Fiskgryta

ca 500 g sej. 0,5 fänkål. 0,5 röd chili. 1 dl grädde. 2 dl vatten. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning. 0,5 påse spenat. Vänd i fisk och koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min. 2 dl rapsolja (ej olivolja som kan ge bismak i detta fall). ca 500 g sej. 0,5 fänkål 0,5 röd chili. 1 dl grädde. 2 dl vatten. 1,5 msk fiskfond/1buljongtärning 1 lagerblad 2 krm salt. 0,5 påse spenat