Ännu ett nytt år närmar sig ochmat som lätt serveras till stora sällskap är välkommet för värden. Sila buljongen och ta gärna med de mosade tomaterna, koka ner bujongen
Bredvid mig i köket hade jag mästerkocken Mathias som hjälpte till att styra upp allt. Det vi hann med under kvällen var i princip att äta, äta och äta lite till
Resan gick under benämningen ”Solens mat & Italienska delikatesser” och var en ordnad gruppresa där vi flög ner till Rom direkt från Landvetter för att sedan med buss ta oss runt
Att få till hälsosam mat när både inspirationen och tiden inte finns kan ibland vara svårt. Denna vecka hos Bloggar om hälsa är temat vad ska man äta när tiden och inspirationen inte finns
Skillnaden är att maten räcker till så många fler när man lagar den i långpanna. På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans
Vi har verkligen myst och njutit av all den goda maten så in i vassen. De är enkla att göra och smakar gott som tillbehörtill en festlig måltid eller varför inte tillnyårsafton som vankas om några dagar
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan ochtomater igen. Blött av regn på gräsmattanoch helt enkelt för kallt att glida runt och kasta klot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.