1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
250 g steklök. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula). / Barbro 1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula)
Skala under tiden steklökarna och fräs dem några minuter i smör. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt. 250 g steklökar. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt 2 morötter 2 gula lökar 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 1 flaska rött vin, 75 cl 5 dl vatten 3 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 lagerblad 3 vitlöksklyftor 250 g steklökar 250 g champinjoner 2 pkt bacon
1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. ca 20 st steklök
(Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. 1msk Olivolja15-20st Champinjoner, (gärna skogschampinjiner vilket ger mer smak)2st Vitlöksklyftor, mortlat fint2st Morötter, fint skivkade20st Små steklökar, gärna röda100g Rotselleri, fint strimlatGott till
Lägg i steklökarna, svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. 8-10 portioner Ingredienser 1,5 kg nötkött (rostbiff, ytterlår, högrev, fransyska) 2 msk smör – eller så mycket som behövs 2 st morötter – bidrar med sötma men kan uteslutas 2 st gula lökar 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 msk vetemjöl 6 dl rött vin, Pinot noir eller chardonnay om möjligt. 5 dl köttbuljong, av fond några kvistar timjan (eller 0,5 tsk torkad) 1 st lagerblad 2  msk tomatpuré 3 st vitlöksklyftor 20 st steklökar 400 g champinjoner, små om det finns 2 paket bacon (280 g) eller ännu hellre tärnat sidfläsk  Beskrivning Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. 20 st steklökar
ytterlår av nöt. gärna steklökar. 1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand