Ytterlår steklök recept

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Skala under tiden steklökarna och fräs dem några minuter i smör. 250 g steklökar

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Skala och dela schalottenlök eller steklök
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Skala och dela schalottenlök eller steklök
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

250 g steklök. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
Boeuf Bourguinon

Boeuf Bourguinon

900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. 0,5 påse röd steklök (ca 125g). 900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet
Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula). / Barbro 1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula)
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Skala under tiden steklökarna och fräs dem några minuter i smör. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt. 250 g steklökar. 1 kg högrev, ytterlår eller fransyska av nöt 2 morötter 2 gula lökar 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 1 flaska rött vin, 75 cl 5 dl vatten 3 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 lagerblad 3 vitlöksklyftor 250 g steklökar 250 g champinjoner 2 pkt bacon
Fantastisk köttgryta

Fantastisk köttgryta

1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1. ca 20 st steklök
Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

(Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. 1msk Olivolja15-20st Champinjoner, (gärna skogschampinjiner vilket ger mer smak)2st Vitlöksklyftor, mortlat fint2st Morötter, fint skivkade20st Små steklökar, gärna röda100g Rotselleri, fint strimlatGott till
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Skiva champinjonerna under tiden i tjocka skivor och skala steklöken och fräs det tillsammans med champinjonerna i en stekpanna

Boeuf Bourguignon

20 st steklök , ca. 5 kg nötkött, högrev , eller ytterlår, eller fransyska. 8 - 10 portioner. 1. Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar

Boeuf Bourguignon

ytterlår av nöt. 20 st smålökar , ca, gärna steklökar. 8 - 10 port. 1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar

Boeuf Bourguignon

Dela högrev, ytterlår eller fransyska av nöt. Skala under tiden steklökarna och fräs dem några minuter i smör

Boeuf Bourguignon

Lägg i steklökarna, svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. 8-10 portioner Ingredienser 1,5 kg nötkött (rostbiff, ytterlår, högrev, fransyska) 2 msk smör – eller så mycket som behövs 2 st morötter – bidrar med sötma men kan uteslutas 2 st gula lökar 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 msk vetemjöl 6 dl rött vin, Pinot noir eller chardonnay om möjligt. 5 dl köttbuljong, av fond några kvistar timjan (eller 0,5 tsk torkad) 1 st lagerblad 2  msk tomatpuré 3 st vitlöksklyftor 20 st steklökar 400 g champinjoner, små om det finns 2 paket bacon (280 g) eller ännu hellre tärnat sidfläsk   Beskrivning Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. 20 st steklökar

Boeuf Bourguignonne

ytterlår av nöt. gärna steklökar. 1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand

Boeuf bourguignon

ytterlår av nöt. 5 st  smålökar, ca, gärna steklökar. Denna franska gryta kan ju göras på miljoner sett. detta är en utav demPerfekt gryta för storkok