Häll över de passerade tomaterna, olivolja, vitlök och kryddor. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. 0,5 dl olivolja. 0,5 dl olivolja
Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
1,5 dl yogurt – jag använde turkisk yoghurt men vanlig yoghurt funkar också eller så kan du byta ut yoghurten mot mjölk. 1 dl zataar blandad med hälften olivolja och hälften rapsolja, blanda tills du får en lagom tjock massa. 1,5 dl yogurt – jag använde turkisk yoghurt men vanlig yoghurt funkar också eller så kan du byta ut yoghurten mot mjölk
Gör en tzatziki av gurka, yogurt och vitlök och smaka av med salt och peppar. 2 dl olivolja8 kvistar rosmarinen ganska stor bunt timjan4 msk sojaen citronca. 2 dl olivolja
Servera med broccoli och en sås på smulad fetaost vispad med turkisk yogurt. Salta, peppra, smula lite timjan över och droppa över olivolja, smeta in alla rotfrukter i oljan och kryddorna, ställ in i ugnen på 200gr i ca 20 min
1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. Kan iofs tänka mig turkisk yogurt med nötter, hallon och blåbär med, kanske lite riven 86 % choklad över
Blanda samman gurka, pepparfrukt (smaka av allt eftersom tills önskad styrka är uppnåd), mynta, koriander, vitlök, grönsaksfond, olivolja, yoghurt och mjölk
Jag gjorde en enkel dippsås till gjord på turkisk yogurt och kräm av soltorkade tomater. Stek i olivolja eller smör och servera sedan ihop med ugnsrostad sötpotatis (eller vanlig)
½ dl Greek yogurt. Olivolja till stekning. Värm upp olivolja i en stekpanna (ganska rikligt - de heter ju fritters av en anledning - men inte som att du ska fritera)
Smula ner fetaosten i en hög bunke, i med yogurten och vispa allt slätt. Klicka i smet i en stekpanna med olivolja, platta till och forma till en rund biff