Hetta upp en panna eller wok, tillsätt lite olja. Hacka paprikan, vårlöken och röd chili, Stek i pannan eller woken tillsammans med lite olja i några minuter
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Biff med bambuskott och champinjoner (4 portioner). 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). 5 msk ostronsås. Skriv ut 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). 5 msk ostronsås
Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. 5 msk ostronsås. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Värm upp lite olja i botten av en wok eller stekpanna. Strimla biffen tunt. Fräs biffen i några minuter, pressa sen ner vitlöken och tillsätt den strimlade löken
Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
Det är även gott att variera proteinet – både kyckling, biff, räkor eller fläsk är gott. Ikväll blir det wok på bloggen, en nudelwok med kyckling och grönsaker
Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Rätten heter egentligen chilistekt biff med thaibasilika men jag använde mig av köttfärs denna gång