Slå på vinet, koka upp och slå på vatten och grädde. 1 dl vittvin. 1 tsk curry. Tillsätt linser och curry, fräs runt ca 30 sekunder, smaka upp med salt och peppar. 1 dl vittvin. 1 tsk curry
Hetta upp en panna med olivolja tillsätt musslor, en kvist timjan, lagerblad häll på vin. Här kommer en som jag älskade som liten just för smaken av curry och saffarn , den e lite lyxig
Tillsätt vin, fond + vatten och kokosmjölk. palsternacka och curry. 1 msk curry. 2 dl vittvin. Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. 1 msk curry. 2 dl vittvin
Häll på champagne/vinet och täck med lock. Tillsätt vinäger och vispa ihop det hela. Tillsätt smör och currypulver och låt steka cirka 3 minuter tills curryn doftar kraftigt. 2 msk currypulver. 1 dl champagne eller torrt vittvin. 1 tsk vinäger. Tomatbas2 msk lök, finhackad 1 stjälkselleri, finhackad 2 msk olivolja 25 g smör 2 msk currypulver 1 dl champagne eller torrt vittvin ca 800 g hela skalade tomater (gärna San Marzano) 3 dl vatten salt efter smak socker efter smak. Aioli2 äggulor 500 ml matolja 1 msk dijonsenap 1 tsk vinäger 1 klyfta vitlök salt efter smak citronjuice, efter smak vitpeppar efter smak
Häll i grädde, mjölk, curry, morötter och purjolök i musselbuljongen. 3 dl vittvin, torrt. ½-1 msk curry. Häll i vittvin och låt koka kraftigt under lock tills de öppnar sig, det tar ca 4 minuter. 3 dl vittvin, torrt. ½-1 msk curry