Vinbladsdolmar recept

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar. Dolma, dolmades, vinbladsdolmar, Yaprak dolmas, Warak inab
Recept: Vinbladsdolmar!

Recept: Vinbladsdolmar!

En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Maria som var på semester i Side i början av sommaren hade en tjejmiddag med medelhavstema och gjorde då vinbladsdolmar
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

vinbladsdolmarna tätt i ett fint mönster i kastrullen. Tvätta. vindbladen. Koka bladen ca 2-3 minuter tills färgen ändras till att bli lite
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

 Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. Vinbladsdolmar 4port. När jag var och handlade förra veckan såg jag vinblad i burk och då blev jag lite nyfiken vad man skulle kunna göra med bladen

Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar - RECEPT. Med ingredienser som jag hämtar från köksträdgården. En rekorderlig bunt med slätbladig persilja
Vinbladsdolmar, väl värda mödan.

Vinbladsdolmar, väl värda mödan.

Pilligt jobb är bara förnamnet men äntligen har jag gjort mina första egna vinbladsdolmar. Dags att ta tag i jobbet, en gång för alla, och göra de där första egna vinbladsdolmarna
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Här kommer ett fantastiskt recept på vinbladsdolmar. Den ska du ha för att lägga emellan vinbladsdolmar
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Foto. Johannes Wätterbäck. I år testade vi att skörda blad två gånger från vår Baltiska vindruva och det funkade utmärkt
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

  Jag hade kollat på en del recept innan jag fastnade för just det här som finns på bloggen pickipicki
Vinbladsdolmar med ris

Vinbladsdolmar med ris

Blötlägg riset i varmt saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och skölj riset. Förbered fyllningen. Stek lök, vitlök och pinjenötter på låg värme och tillsätt riset och låt det steka i 5 minuter
Vinbladsdolma från Irak

Vinbladsdolma från Irak

Skölj riset noga och väl och låt stå cirka 20 minuter, gärna längre. Skölj vinbladen om det behövs. Blanda köttfärs, den hackade löken, köttfärsen, mynta och persilja
Vinbladsdolmar med krispsallad och vitlöks & myntayoghurt

Vinbladsdolmar med krispsallad och vitlöks & myntayoghurt

Ibland kan en burk med färdiga vinbladsdolmar vara en räddning på middagsmaten. Ca 10st VinbladsdolmarKrispsallad1st Tomat i klyftor1/2st Röd paprika i bitar2st Citronklyftor1/2st Röd lök10st KalamataoliverLite färsk basilikaLite olivolja att rippla över salladenSalt & svartpeppar från kvarnLite rostad baguette eller liknandeVitlöks & myntayoghurt. Ca 10st Vinbladsdolmar
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Foto. Theres Lundén. I våra trädgårdar växer alltid minst en vinranka. I skogsträdgården är det för vindruvornas skull, men i tillsammansodlingen är det för vindolmarnas skull
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Blanda ris, lök, tomat, äggvita, citron, örter, salt och peppar i en bunke. Låt blandningen stå och dra ca 30 min
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Här kommer ett fantastiskt recept på vinbladsdolmar. Den ska du ha för att lägga emellan vinbladsdolmar
Dolma

Dolma

1. Skölj riset och lägg det i en skål. 2. Skär en tomat, en lök och vitlöken i bitar och blanda med riset. 3