Dolma, dolmades, vinbladsdolmar, Yaprak dolmas, Warak inab. Goda & väldigt fräscha i smaken. När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar
Dolma, dolmades, vinbladsdolmar, Yaprak dolmas, Warak inab. En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska
Ikväll ska Jimmy iväg och spela innebandy och jag ska bara lägga mig i soffan och ta det lugnt. När jag var och handlade förra veckan såg jag vinblad i burk och då blev jag lite nyfiken vad man skulle kunna göra med bladen
Blötlägg riset i varmt saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och skölj riset. Förbered fyllningen. Stek lök, vitlök och pinjenötter på låg värme och tillsätt riset och låt det steka i 5 minuter
Foto. Theres Lundén. I våra trädgårdar växer alltid minst en vinranka. I skogsträdgården är det för vindruvornas skull, men i tillsammansodlingen är det för vindolmarnas skull
Det blev faktiskt väldigt gott. VINBLADSDOLMAR - FÖRSTA FÖRSÖKET300 g vinblad (vakuumförpackade i saltlag), sköljda och "uppvikta"3 dl basmatiris (välj hellre något klibbigt ris, vi hade dock inte något annat hemma)1 finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor200 g hackade champinjoner2 hackade tomater1 dl hackad slätbladig persiljasvartpepparsaft av ½ citronKoka riset
Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.