Blanda de torra ingredienserna mandelmjöl, erythritol, salt och bikarbonat.
Blanda i jordnötssmör och mandelmjölk och forma till en deg.
Forma degen till 2,5 cm stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör ett korsmönster på varje kaka med en gaffel. Se till att kakorna är tjocka, gärna 1 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 10 min. De kommer vara mjuka när de är färdiggräddade, så låt de svalna i minst 30 min innan du börjar med nästa steg.
Chokladdippen
Använd en dubbelbottnad kastrull eller sätt en värmetålig skål över en liten kastrull med kokande vatten (se till att skålen inte nuddar botten på kastrullen).
Tillsätt lite av chokladen åt gången och blanda tills den har smält helt och är glansig.
Ta bort skålen från värmen och doppa de svalnade kakorna i den smälta chokladen. Doppa dem antingen med sidan eller botten ner i chokladen.
Lägg kakorna på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat helt.
Förvaring
Kakorna håller i upp till en vecka i en lufttät behållare i kylskåpet. Du kan även förvara dem i en lufttät påse i frysen i upp till 3 månader.
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.