En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Vegansk mat när den är som godast. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Sour supreme som är ett veganskt alternativ till smetana eller gräddfil passar också bra till. Förra sommaren var det så varmt att det ibland var svårt att äta, men den här sommaren är också ovanlig tack och lov
Som vegansk rätt är den här Biriyanin näringsrik, mättande med lång mättnadstid och den ger dessutom fullvärdigt protein med kombinationen ris och linser
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader
En period i mitt liv hade jag och den vegetariska burgaren en evig kamp. Men smeten blev alltid antingen för lös och föll därmed sönder i pannan - eller så blev resultatet tvärtom torrt och smaklöst
Blanda i ägg , salt, oregano och den rivna osten ( jag hade västerbottensost). På med hackad paprika, rödlök, tomat och sist lite riven västerbottensost
Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis. Den görs i Balkanländerna, Mellanöstern, Grekland och även Italien har en version
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Hur är det hemma hos er, äter ni vegetariskt då och då. Även om ni inte är vegetarianer så det bra både för den egna hälsan och för miljön att byta ut köttet mot vegetabiliska proteiner ibland
Alltså denna pizzan är så vacker och färglad, man vill bara äta upp den. - När "pannkakor" är färdiga lägg de på en bakplåt och toppa med rödbetshummus, avokado och körsbärstomater
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Vegansk lyxpasta. Är det ens okej att kalla något för ett recept när man typ öppnar två burkar, steker lite svamp och kokar pasta
En krämig och smakrik soppa som även är mättande – trots avsaknad av både kött och mejerier. Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme
Sköter sig själv och bara omger alla goda råvaror med varandras kärlek. Som vanligt är kvällsljuset och jag inte riktigt överens, men de gröna härliga färgerna kommer fram ganska fint iallafall
Jag hade kidneybönor och blandade bönor. Svartpeppar och salt. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek lök och vitlök med salt och peppar tills löken börjar få lite färg
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.