Vegansk burgare med glutenfritt hamburgerbröd
Linda Byström
Linda Byström
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Här är allt hemgjort, det tar inte speciellt lång tid om man brukar hänga i köket:)
  • Det blir ca 8 st
  •  
  • Burgare
  • 6 dl kokta kikärtor eller sojabönor
  • 2 dl kokta puylinser
  • 2 stora hackade rödlökar
  • 40 g soltorkad tomat hackad
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 3-6 msk vatten
  • Peppar
  •  
  • Hamburgerbröd
  • 5 dl kikärtsmjöl eller bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 rågad msk chiafrön
  • 5 dl vatten
  • 2 msk sesamolja
  • Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader
  •  
  • Ketchup
  • 500 g tomater
  • 125 g soltorkade tomater
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 2 medjooldadlar
  • 1 msk olivolja
  • peppar
  •  
  • Aioli
  • 1 dl äggfri majonäs
  • 1 liten vitlöksklyfta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.