Vitkål. Vitkål. Fräs baconet så att det börjar få lite färg och ta sedan i vitkålen. Fräs alltihop ett par minuter tills vitkålen börjar mjukna och smaka av med salt
Lök hackades och purjo strimlades för hand - vitkålen enklast att strimla med matberedare. Stek vitkålen mjuk, så den ångar av ordentligt, lägg i kastrullen
Västerbottenost, riven. Alltså denna vitkålsgratäng. Strimla vitkålen och stek den tillsammans med gul lök och vitlök i rikligt med smör, när den mjuknat så blandar du i grädde, creme fraiche coh Samal Oelek
Nyskördad vitkål, kryddig köttfärs, lagrad ost, len grädde, mjukost med örter och rött rött vin. Det är kanske därför som vitkålsgratäng har blivit min nya favoriträtt
Servera med en råkostsallad med antingen handriven grönkål masserad med lite olivolja och salt, eller riven vitkål och syrligt svenskt äpple i tärningar
På buffébilden finns bakad rödlök, bär med italiensk maräng, krämig vitkålssallad, potatissallad med rädisor och massa riven pepparrot, rostad majssalsa, lättbakad sparris och morötter, sallad med fetaost och spenat, nötbröd och en kikärts & nötröra
Lägg vitkålsstrimlorna i en sil och häll över det kokande vattnet, låt det rinna av helt. Lägg vitkålsstrimlorna i en sil och häll över det kokande vattnet, låt det rinna av helt
Tillsätt den fint skurna vitkålen och låt stå övertäckt i någon timme i kylen. 100 g fint skuren vitkål. 200g riven västerbottenost. 100 g fint skuren vitkål. 200g riven västerbottenost
Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål. Lyckas med oxfilé. Ta fram köttet i god tid innan och låt det rumstempereras
Tillsätt den fint skurna vitkålen och låt stå övertäckt i någon timme i kylen. 100 g fint skuren vitkål. 200g riven västerbottenost. 100 g fint skuren vitkål. 200g riven västerbottenost
Fyllda med vitlök, grönkål, Västerbottenost och soltorkade tomater. Serverat med vitlökssmör och en härlig sallad, av grönkål, vitkål, röd lök, cosmopolitansallad, kallpressad rapsolja, pressad citron och en skvätt sötsur sås