Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Strimla vitkålen och löken, bryn sedan dessa tillsammans i en stekpanna på medelstark värme i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn köttfärsen i samma panna
Jag har varit hemma med Måns igår och idag då ha har hosta, snorar och haft feber. Bryn köttfärsenoch ha i lök, vitlök, paprika, kryddor, tamarisoja, sambal, tomatpuré och röd pesto och fräs ihop i några minuter
Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
Denna fantastiskt goda, och krämiga, vitkålsgratäng, med bladspenat, fetaost och soltorkade tomater, skulle kunna vara ett perfekt vegetariskt inslag på påskbuffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.