200 g riven västerbottenost. Tillsätt salt, olivolja och 100g riven ost. 200 g riven västerbottenost. Västerbottenfralla var ett bröd som mina vänner på Hattstugan var glada att jag bakade till dem, så nu delar jag med mig av receptet till er
Potatissallad med västerbottenost 4 port1 kg potatis250 g riven västerbottenost½ dl hackad persiljakörvel, vi pudrade över torkad men det ska egentligen vara färsk½ dl fint hackad rödlök4 msk vit balsamvinäger5 msk olivolja2-3 msk flytande honungsalt och svartpepparSkala och dela potatisen i mindre bitar. Potatissallad med västerbottenost 4 port
Olivolja till pensling. Olivolja till pensling. 50 g Västerbottenost. Skär surdegsbaguetten i sneda skivor, pensla med lite olivolja och ugnsrosta skivorna på en plåt i mitten av ugnen i ca 10 min tills de blivit knapriga. 50 g Västerbottenost
Skölj ruccola och blanda med skivad purjolök, olivolja, vinäger, salt och rosépeppar. Stek lök och trattkantareller i smör tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche, salt och peppar
150 g västerbottenost. 2 msk olivolja. 500 g blandfärs 200 g bacon i tärningar (stekta) 3 st kokta potatisar (mosade) 1 st gul lök (finhackad) 2 st vitlöksklyftor (finhackade) 1,5 dl mjölk 2 st ägg 2 tsk salt vitpeppar från kvarnen 3 st kvisttomater (skurna i skivor) 150 g västerbottenost 200 g champinjoner (kvartar) 2 msk smör 0,5 st finhackad lök 1,5 msk vetemjöl 1 st kalvbuljongtärning 1 dl grädde 2 dl crème fraiche 300 g haricots verts 1 st schalottenlök 1 msk vinäger 2 msk olivolja 3 msk gräslök 0,8 kg fast god potatis
Servera med en råkostsallad med antingen handriven grönkål masserad med lite olivolja och salt, eller riven vitkål och syrligt svenskt äpple i tärningar
Ringla över olivoljan och se till att kryddor och olivolja är jämnt fördelat. Häll grädde, smör, bladpersilja och västerbottenost i kastrullen och mixa genom att vispa kraftigt med en ballongvisp
Olivolja. Jag hade lite riven västerbottenost kvar i en påse och så'nt får ju inte förspillas. Hetta upp en panna med höga kanter (typ traktör) och fräs rulladerna i olivolja med salviablad
msk olivolja. Västerbottenost,. de yttersta bladen från brysselkålen och vänd upp med olivolja och. lingonchutneyn, hyvlad Västerbottenost och brysselkålsbladen
Ringla olivolja över degen och strö över flingsalt. Den här pizzan är med creme fraiche iställer för tomatsås och toppad med bland det godaste jag vet - västerbottenost