lingon, finhackad dill, persilja och gräslök till garnering. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Smakrik och krämig kantarellpaj toppad med Västerbottenost. Gräslökscreme. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och strö över lite riven Västerbottenost
150 g västerbottenost. 3 msk gräslök. 500 g blandfärs 200 g bacon i tärningar (stekta) 3 st kokta potatisar (mosade) 1 st gul lök (finhackad) 2 st vitlöksklyftor (finhackade) 1,5 dl mjölk 2 st ägg 2 tsk salt vitpeppar från kvarnen 3 st kvisttomater (skurna i skivor) 150 g västerbottenost 200 g champinjoner (kvartar) 2 msk smör 0,5 st finhackad lök 1,5 msk vetemjöl 1 st kalvbuljongtärning 1 dl grädde 2 dl crème fraiche 300 g haricots verts 1 st schalottenlök 1 msk vinäger 2 msk olivolja 3 msk gräslök 0,8 kg fast god potatis
Gräslök. Räkröra med grönt äpple och västerbottenost. Toppa med gräslök. Fler röror till mellanmål eller vickning Räkröra med grönt äpple och västerbottenost
Strö över gräslök i portionsformarna och fördela svampen. Kungliga ägg med kantareller & västarbottenost2 dl riven Västerbottenost5 dl vispgrädde4 ägg1 äggula300 g kantareller + annan svamp (i mitt fall trattkantareller & taggsvamp)1 hackad gul lök4 msk hackad gräslöksalt & pepparsmör & olja till stekning. Fördela västerbottenosten i 4 ugnssäkra portionsformar