Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslökoch Västerbottenost, Smaklig spis
Servera med kokt potatis och råkostsallad. Rulla strömmingen med skinnsidan inåt. 1salt och peppar. 11 msk gräslök. 1300 g Strömminingsfiléer salt och peppar 1 tsk matfett 1 st purjolök dm 1 msk kaviar 1 msk gräslök skivad 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsstärkelse Servera med. 225°Salta och peppra strömmingen på den köttiga sidan. 1Vispa samman kaviar, gräslökoch grädde och häll över strömmingsrullarna
lingon, finhackad dill, persilja ochgräslök till garnering. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Tomater passar visst fint ihop med alla sorters lök, även gräslök
Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 11 1/2 dl lättrökt kaviar, till exempel Kalles. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
Blanda riven ost med grädde och ägg, smaka av med salt och peppar. Ja, jag vet att det blir mycket lagat här med västerbottenost, men den är ju såååå god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.