Ugnsrostade rödbetor recept

Ugnsrostade rödbetor

Ugnsrostade rödbetor

Skala rödbetor, skär i halvor eller klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla det över rödbetorna och blanda runt
Ugnsrostad blomkål och rödbeta med pepparrot- och bönmos

Ugnsrostad blomkål och rödbeta med pepparrot- och bönmos

Rödbetor är näst efter morötter närapå stapelvara i Miss Meisters kök. Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkål och ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat
Ugnsrostade rödbetor med getostkräm

Ugnsrostade rödbetor med getostkräm

800 g rödbeta 2 rödlökar 2 dl crème fraîche 140 g chèvre (getost) 1 tsk honung, flytande 2 dl belugalinser 40 g pinjenötter 3 msk olivolja 1 msk vinäger 100 g rucolasallad färsk timjan rapsolja salt peppar
Lax med ugnsrostade rödbetor med tomat och fetaost

Lax med ugnsrostade rödbetor med tomat och fetaost

När rödbetorna är klara, skölj de då i kallt vatten och skala de med en vanlig bordskniv. 1/2 kg rödbetor. Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten i 25 minuter. 1/2 kg rödbetor